Höslåtter

Monika slår hö till hästen.


Lavendel

De här två plantorna lavendel var de enda som blev kvar från alla sticklingar som Ludde gjorde. Det är inte lätt att ha en plantering i Monicas trädgård med fyra hundar, som verkligen älskar att gräva i en nykrattad bänk. Är det inte getter så är det andra djur som jobbar i planteringarna.


Örter

Plockade Salvia och Oregano som jag torkar och ska ta med hem. Tog lite Salvia och kokade te igår.Hade jätteont halsen, men är bättre idag. Monica är också bättre,men vi orkar inte så mycket. Trist.

Har också plockat lagerblad från Monikas lagerbladsbuske. Den växer oroväckande fort, med tanke på att den står inklämd mellan en stor hibiskus och ett apelsinträd.


Svart Mullbärsträd

Vi har planterat mullbärsträdet på platsen där rosepepparträdet satt . Hela nätet tippades av åsnan, och sedan var det fritt fram att äta. Det lilla som fanns kvar dog senare. Hoppas detta lyckas , vi förstärker inhägnaden och sätter mer stenar runt om.


Rosa orkidé

På tomten växer denna vackra orkidé, men vi har inte lyckats hitta namnet på den.




Vackra Argos

Bilden är tagen utanför tomten. Det är ovanpå muren som vi skulle vilja ha ett nät, kanske vi hinner börja denna gång. Vildpäronet blommar i förgrunden.

Runt päronträdet hittade jag några krokusliknande små lökväxter.


Citronträden

Det är alltid min uppgift att plocka citroner, det är en härlig uppgift ,när man rest från snön. Monica gör citronvatten varje dag, för nu är vi alla förkylda.


Getinvadering på Argos.

Getherden kommer förbi tomten med alla sina getter två gånger om dagen.När vi är där så tillåter han inte att dom hoppar in.

Valentina äter på min tröja när vi sitter och dricker kaffe o solen.


Apelsinträdet blommar

Det doftar så underbart gott. Jag pressar apelsiner till alla varje morgon,det är från den sista skörden.De har lagrats och några börjar bli dåliga. Det är snart slut på Kalymniska apelsiner för denna vinter.




Valentina

Geten var lite misstänksam mot mig, men sen jag kliat den lite så blev vi vänner.Det växer många olika sorters lökväxter på Argos bLa. denna stäpplilja.




Mandelträden blommar

Det är så vackert med alla rosa träd. Idag regnar det och åskan går. Det behövdes för vi fick vattna grönsakslandet igår.




Hönsen får hönsfoder och matrester.

Katterna har upptäckt att det finns en del godbitar i hönsmaten men alla är goda vänner.


Min första morgon i år på Argos.

Poa väntar troget men först måste katterna få sin frukost.


RSS 2.0