Morgondis över Argos

En tidig decembermorgon.Det har varit kallt på natten.

Giftig blomma

Mandragora officinarum L. Hela plantan är mycket giftig speciellt de gula bären.Kalymnier påstår att den använts till att förgifta fiender.Den har dessutom en enorm pålrot,så den klarar torkan.?


Bubben , en av dotterns katter

Bubben är en ärrad herre, som får kämpa för sitt revir. Det har satt sina spår. Min dotters kompis tror att han har påssjuka.Elakt förtal,tycker dottern. Bubben är en mycket fin person innuti. Han är bror till Gulan & Emma.Den ständigt hungrande Bubben häckar utanför köksfönstret,väntande på någon överbliven matbit.

Mycket taggig liten buske.

Euphorbia acanthothamnos Boiss.Användes förr,här på Kalymnos,för att sota skorsstenen.Den lämnas av getter och får,men Mandy smakade lite på den.Mönstret ser ut som cellerna i bikuporna,och drar till sig bin som befruktar blommorna.


Poa lägger sig i sandhögen,men orkar inte rulla

Hoppas han orkar kliva upp,tänkte dottern.


Kronärtskockor

Vi har planterat två olika sorters kronärtskockor i hönsburen.Den ena har vi fått och den andra har vi köpt.Den kom från Kreta och skulle ge extra stora frukter.

Myskankan Ducky

Här matar dottern Ducky med torkad majs.I bakgrunden syns Maggan,samt en av alla katter som får mat.

Planterat ett svart fikon i hönsburen.

Jag har planterat ett svart fikon ,och på andra sida har jag satt fikonsticklingen, som jag dragit upp själv.Meningen är att det ska ge skugga åt djuren.Samtidigt slipper vi getterna.Barnen har byggt ett bad till ankan Ducky.

Ska vi inte fika först?

En dag när vi snabbjobbade på Argos och skulle gå därifrån, så vägrade åsnan att komma med.Hon ställde sig på fikaplatsen.Det var ingen tvekan om vad hon ville.

RSS 2.0